top of page
Keresés

Ekcéma "testközelből"

Frissítve: 2021. máj. 29.

#ekcéma #dermatitisatopica #természetesgyógymódok #ételallergia #intolerancia


"Aki kételkedik, semmi bizonyosat nem tud véghezvinni,

aki habozik, semmit sem tud tökéletesíteni."

/Paracelsus/Nehéz 10 napon vagyok túl. Olyanon, ahol a "saját" bőrömön kellett megtapasztaljam mennyit is érek, mennyire hiszek magamban és a tudásomban.

Ott, ahol ay orvosi butaság falakat emelt előttem és ahol eddig szerzett tudásomra minden eddiginél jobban volt szükségem...


A bőr szervezetünk legnagyobb méregtelenítő felszíne. A bőrviszketés, bőrszárazság, az irritált bőr különböző működészavarokat jelez, illetve méreganyagok felszabadulását jelzi a szervezetben, amit ki kéne üríteni.

A hagyományos kínai orvoslás szerint a bőr a fém elemhez tartozik. Ide tartozik a tüdő és vastagbél meridián. Így bőrtüneteknél gondoljunk arra, hogy bármi, ami a tüdő vagy vastagbélben megjelenik, a bőrön is meg fog. Ekcémás tüneteknél többnyire a bélben történik felborulás. Ételallergia, intolerancia ugyanúgy kivált egy bizonyos immunválaszt és gyulladást kelt a bélben.


Az ekcéma száraz, pikkelyes, akár sebes elváltozás. Mindig krónikus belső folyamatokra utal. Különböző allergének gyújtózsinórként belobbantják a belső folyamatokat. Ha tartósan fennállnak, kezelésük több időt vesz igénybe és nem elég csak külsőleg kezelni őket.


Elsősorban a bélflórát kell regenerálnunk. Fontos a jó minőségű, lehetőleg lactobacillus acidophilus-mentes bélflóraregeneráló pro- és prebiotikum. De a legfontosabb mindenekelőtt egy Foodtest elvégzése, hogy a számunkra nem tolerálható élelmiszereket kizárhassuk étrendünkből. Talán ez lesz a legnehezebb része a folyamatnak,de a javulást látva napról napra azt hiszem, mindannyian erőre kapnak majd.


Az ekcémára használhatóak különböző illóolajkeverékek is. Szívesen használom őket, bár bevallom, egy idő után a bőr is visszajelez, ha elég. Ilyenkor figyelni kell és azonnal leállni, különben, csak rontunk a helyzeten.


Általam szívesen használt illóolajak ekcémára:

Tömjén- gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, sejtregeneráló (dns-repair),

Levendula- bérregeneráló, gyulladáscsökkentő, baktériumölő, antihisztamin,

Gerénium- fertőtlenítő, sejtregeneráló, szabályozza a faggyúmirigyek működését,

Római kamilla- antihisztamin, immunstimuláló, nyugtató, baktériumölő.29 megtekintés0 hozzászólás